Olympijské hry #2

4 února, 2018

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Netěším se jen na české závodníky. Jsou i disciplíny, kde příliš šancí nemáme. Třeba slalom a sjezdové lyžování celkově nebo skoky na lyžích. Ester sice řádí i na lyžích, ale furt je pro mě hlavně snowboardistkou. Těch sportů je samozřejmě více. Každý si může najít svého favorita sám. Většinou jsou to čeští závodníci, ale není to pravidlem.

Šárku už tlačit k medaili nemůžeme, ale furt je komu fandit. Slovensko není přece příliš daleko. Bratia Slováci mají svou hvězdu, tou je lyžařka Petra Vlhová. Specializuje se hlavně na slalom. Ale konkurence je veliká. Největší soupeřkou bude Mikaela Shiffrin. Ta je stále mladá, stejný ročník se mnou, jen lyžuje trochu lépe. 😀

Už na poslední olympiádě získala zlato. Tehdy jí bylo 18 let. Ostatně i Petra je ročník 95. V Soči také startovala, ale tehdy to bylo hlavně o sbírání zkušeností. Petra je jedna z mála, která dokáže Mikaelu porazit. Pokud se mladá Američanka nevyřadí vlastní chybou. Příliš jich však nedělá. Nebude to mít lehké, ale budu určitě fandit. Akrobatické a freestylové disciplíny sleduji spíše s otevřenou pusou. Žasnu, co někteří předvedou. Říkám si, to už nejde překonat, ale stejně se příště zase divím.

Pak se těším i na skoky na lyžích. Pokud teda budou normální podmínky. Nebaví mě různé bodové odpočty apod. Sice mají závod dělat regulérnější, ale to se úplně nedaří. Si myslím. Dost se těším na hokej, ale to určitě nejsem jediný a chystám k tomu článek.  Můžete napsat, na co se těšíte VY.

Diskuze

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *