Je po olympiádě

4 března, 2018

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Olympijské hry už jsou minulostí. Česká výprava získala 7 cenných kovů. Tipoval jsem 6-7 medailí. Nebyl jsem jediný, kdo se trefil. Gratuluji Peťule! 🙂 Záměrně píši až déle po olympiádě, teď už nebudou takové emoce. Minulý týden bych psal, jaký je Kovalčuk prase (po faulu na Koláře). No myslím si to i teď, ale nemám potřebu o tom mluvit. Naštěstí se nic vážného nestalo. Olympiáda nám nabídla hlavně šťastné okamžiky. Když se vrátím k mému tipu na medaile, tak jsem nebyl daleko od špatného tipu.

Asi každý si představí Ester. Tím slovem každý nemyslím pouze náš národ, ale celý svět. Říkal jsem, že se rád budu mýlit. Samozřejmě u některých medailí můžeme mluvit o štěstí. Ale někdy byla na straně českých sportovců i smůla. Myslím hlavně čtvrtá místa. Být čtvrtý na olympiádě není nic špatného, ale ta vidina kovu. Třeba v případě českých hokejistů se to bohužel nepovedlo. Chybu teď hledat nebudu. Smůlu měla i Martina na trojce. Chuť si spravila na své oblíbené trati 5 000 m. Druhé Nagano se nekonalo, ale třeba příště.

Osobně jsem čekal více medailí z biatlonu. Po nadějném začátku, sprint se vydařil mužům i ženám. Bohužel se tak nestalo. Mohl za to do jisté míry i vítr, který nekomplikoval zápolení jen biatlonistům. Pomalu se dostávám k Ester Ledecké. U té jsem medaili tipoval, ale nenapadlo mě, že bude zlatá na lyžích. To byl asi nejsilnější moment, na který budu vzpomínat ještě dlouho. Nevěřila Ester, nevěřil nikdo. Senzace se dějí a to je dobře! Nečekanou událost podtrhl i komentář nejen na českých kanálech.Ester má sice pouze 22 let, ale už je legendou. O pár dní později kralovala ve své disciplíně. I když, která disciplína je vlastně její?! 🙂

Olympiáda je již minulostí, můžeme ale vzpomínat. Chci se ještě k olympiádě vrátit. Respektive k některým disciplínám. Další týden začíná paralympiáda, o té možná také napíšu. Je tam spousta silných příběhů.

Diskuze

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *