Druhé jarní kolo

27 února, 2018

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Máme za sebou druhé jarní kolo. Ani v tom nebyla nouze o zajímavé výsledky. Čelo tabulky se opět měnilo. Plzeň poprvé klopýtla. Olomouc také, a tak se mohla radovat Slavia. Ta zvládla derby o Vršovice a je opět druhá. První gól byl nakonec odvolán, ale před poločasem se krásně trefil Josef Hušbauer. Příští kolo je čeká Mladá Boleslav, která konečně vyhodila Dušana Uhrina ml., který tým hlavně ku•vil. Omluvte tato ostrá slova, ale podle mě jsou na místě.

Podobně by měl dopadnout i italský trenér, jestli je to teda trenér. Na Spartě panoval po minulém týdnu optimismus. Vlastně panovala chvíli i v Uherském Hradišti. Posila Stanciu připravila branku mladému debutantovi. Drchal vstřelil první ligový gól. Snad to pro něj a Kulhánka nebyl poslední start. Tato cesta je rozhodně sympatičtější než kupování fotbalových důchodců. Venku Sparta vyhrála naposledy v říjnu. Proti Slovácku z toho byl bod a opuštění pohárových míst. Pro Slovácko naopak cenný bod.

Na Slovácko totiž dýchá Jihlava. Ta kalendářní rok 2018 začala skvěle. Po překvapivé domácí výhře nad Slavií, vyhrála konečně i venku. Vyskočila si na dosud neporaženou Plzeň. Fandím Plzni, takže to nenesu dobře. Náskok je sice stále velký, ale taková zaváhání jsou neomluvitelná! Tak příště pozor na motivaci.Jinak je situace na čele tabulky zajímavá. Situace může být každé kolo jiná.

Podobně zajímavá situace je v sestupových vodách. Zajímavá je hlavně díky Jihlavě. Tam se pomalu dostává i Mladá Boleslav, která má ale kvalitní a zkušený kádr, který by měl situaci zvládnout. Uvidíme, co Baník. Bod z Teplic se počítá, ale příliš tím ostravský klub nestáhl. Příští kolo sice hraje doma, ale bude hostit Plzeň. Osobně jsem zvědavý na Jihlavu. Jak zvednou poslední výsledky celý klub. Vysočina nečekala, že po prvních jarních kolech bude mít 6 bodů. Ale má je. Furt Jihlavu čeká těžká práce, ale má velmi příjemný bonus. Možná po podzimu byla odepisována, ale neměla by. Dala o sobě vědět.

Z www.hetliga.cz

Diskuze

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *