Blíží se konec

9 května, 2018

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

27. kolo je minulostí. Oslavy titulu se zatím nekonají. V Plzni se musí spokojit jen s oslavou SVOBODY (zatím). Slavia byla proti, porazila Plzeň 2:0. Ale nic se nemění, stále má vše pod kontrolou Plzeň. Nyní doma hostí Slovácko. Tomu má co vracet, to je na podzim vyřadilo z poháru. Slovácko ale nebude lehký soupeř. Soupeř z Uherského Hradiště už 5 zápasů neprohrál. Při této šňůře zaznamenal i cennou remízu na Slavii. Slovácko si možná touto šňůrou zajistilo relativní klid v boji o záchranu. Píšu relativní, protože po dalším kole může být situace jiná.

Sestupové příčky opustila Ostrava, mohlo to být lepší, kdyby Milan Baroš proměnil penaltu. I tak v boji o záchranu je bod pro Baník hodně cenný. Navíc Baník hrál s Mladou Boleslaví. Jinak je situace v dolní části tabulky pořád vyrovnaná. Akorát to Brno už je pomalu ve druhé lize. Ale o druhé sestupové místo bude ještě “boj”. Momentálně černého Petra drží Karviná, ale pískat si nemůžou ani další týmy.

Zvědavý jsem i na situaci kolem předních míst, které zaručují účast v pohárech. Liberec už je ze hry prakticky pryč, Sparta rozhodně ne. Počítám, že první a druhé místo už se nezmění. Ale o ty další bude boj. O dvě místa se perou tři týmy. Nejlepší pozici má Olomouc. Ale asi se to od ní čeká nejméně. A jak dopadl Zlín, krok k evropským pohárům nezvládl, podobně by mohla dopadnout i Olomouc. Navíc za ní je Jablonec a hlavně Sparta, která bez evropských pohárů dlouho nebyla. Bude nyní chybět? Této otázce budeme blíže po dalším kole.

Diskuze

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *