V malém fotbalu jsme velmoc

8 října, 2018

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nad podobným tématem jsem přemýšlel už dříve. Tuším, když se A tým stal mistry Evropy. Koukám, abych vám neříkal nějaké hlouposti a je tomu tak. A jaká je ta otázka, nad kterou dlouhodobě přemýšlím? V malém fotbalu jsme světovou velmocí. Proč tomu tak není i v klasickém velkém fotbalu či futsalu? Neporovnávám přeci komára s velbloudem. Nebo je malá kopaná od svého většího bratra či futsalu tak odlišná?

Teď se mi ta otázka zase vrátila, když naše juniorská reprezentace do 21 let získala titul na domácím světovém šampionátu. Ve finále náš tým porazil ten slovenský. Nestává se příliš často, aby se náš tým a naši východní sousedi setkávali. Navíc ve finále světového šampionátu. Nebýt takových úspěchů, tak asi příliš lidí tento sport nesleduje. Ale to jsou opravdu skvělé výsledky. Navíc ti hráči mají normální zaměstnání. Hrají to de facto pro zábavu. Předpokládám, že i na juniorské scéně je to podobné.

Juniorský šampionát jsem sledoval spíše po očku. Na složení finále jsem celkem koukal. Účast našich mě ani nepřekvapila, ale soupeř ano. Slovensko jsem v tomto sportu moc nevídal. Za pár dnů se odehraje souboj se Slovenskem i ve velkém fotbalu. A po nedávnem finále se tato otázka nabízí v celku sama. V sobotu o žádné finále nepůjde, ale souboje se Slovenskem mají vždy pikantní příchuť. A je jedno, zda hrajeme o titul či skupinu Ligy národů.

Reprezentace získala světový titul v Tunisku. Více fotografií zde http://www.malyfotbal.cz/mistrovstvi-sveta-v-malem-fotbalu-2017–3422.html

Nalijme si sklenici čistého vína. Ve velkém fotbale hrát v nejbližší době finále MS hrát nebudeme. A nebudu ani přemýšlet nad soupeřem. Nedokážu si ve finále představit nás, natož soupeře. A ve futsale je to podobně. Přitom ten mi přijde malému fotbalu ještě bližší. Jde tam taky přeci o rychlost a šikovnost. Také se přeci operuje na malém prostoru a je třeba rychle přemýšlet. Dělají hlavní rozdíl peníze a profesionalita? Jinak gratuluji naší reprezentaci k titulu. Sousedům za druhé místo, i to je pěkné!

Co si myslíte VY? Rád si přečtu i VÁŠ názor. 🙂

Diskuze

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *