Spor(t) v koroně

7 září, 2020

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Původně jsem už dříve chtěl psát o úvodu ve F:L, ale nějak se mi nechce. První kapkou byl Slovan v kvalifikaci LM. Už mě ten sport a COVID vytáčí. Ale něco podobného se dalo čekat. Takže je zbytečné nadávat. COVID je tu s námi už celkem dlouho, doufali jsme, že už teď třeba nebude, ale nějakou dobu asi ještě bude. Vím, že je to předčasné, ale občas už si říkám, jak bude vypadat ta olympiáda v létě 2021.

Situaci ve fotbale asi komentovat nemusím. Nechci se úplně trefovat do “reprezentačního” výběru, který hasí situaci. Ale baví mě to sledovat, třeba jak pan Tvrdík před utkáním se Slovenskem měl strach o hráče (což plně chápu), ale že pak do náhradní nominace pošle Tecla?! Nevím no… Ale podobných případů je více, co dodat, prostě COVID.

Ale ať nejsme jen u fotbalu. Už na jaře jsem se těšil na Tour, Le Mans a US Open. Zmiňuji události, které se nyní konají, Le Mans se bude brzy konat. Zatímco u US Open a Le Mans si to konání dovedu představit, tak u Tour ne. Byť Tour zatím celkem hladce probíhá (po koronavirové stránce). V době psaní článku je volný den. Pravidla ohledně viru na Tour jsou přísná, proto si furt říkám, že to ještě bude zajímavé.

Naštvaný, frustrovaný

Když jsme u pravidel, tak jsem si vzpomněl na čerstvou událost. Podle obrázků asi nemusím říkat, o jakou událost jde. Jde o fotografie z osmifinále Novaka Djokoviče. Byl frustrován, chtěl napálit míček do “prázdna“. Bohužel, pro něj, se trefil do čárové rozhodčí. Svou chybu si hned uvědomil, paní se šel omluvit. Ale pravidla jsou jasná, a platí i pro světovou jedničku, která následně byla vyloučena z celého turnaje. Smolné, ale správné. Za chyby si neseme následky, a byť se možná Novak cítí poškozen, tak spíš neprávem. Příklad by si mohli vzít i sudí z jiných branží!

X měsíců známe vir, ale furt člověk neví, jestli zítra nastoupí jeho oblíbený tým. Případně jak dané utkání proběhne. Teď sice panuje celkem nadšení, že na stadiony může více lidí, zakašle ovšem pár lidí, a bude po srandě. 😀 Že mám sport rád, ale tahle koronavirová tragikomedie už mě moc nebaví. Pozitivní, další den negativní, stát od státu je to taky jinak…S takovou aby se člověk bál uprdnout, teda zakašlat.

Ale co, musím si zvykat, korona tu asi ještě nějakou chvilku bude. Ať už je to výše schodku, nebo počet diváků na stadionu. Prostě nás to nějakou tu chvíli otravovat bude. Je celkem smutný, že i teď nás straší COVID, ale co se dá dělat. Musí nás to ještě nějakou dobu bavit. Díky COVIDu máme složení reprezentace, které už asi nikdy nebude. Můžeme vidět různá proměnná rozhodnutí a opatření. Vlastně ten COVID je fajn. 😀

Diskuze

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *