Sport se vrací

10 května, 2020

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Je to první článek na novém webu, takže omluvte technické chyby, které se třeba objeví. Doba koronavirová pomalu ustupuje. Blíží se i obnovení různých sportovních soutěží a událostí. Poslední týdny jsme mohli vídat zejména esportové události. Tedy soupeření ve videohrách. Někdo třeba přesedlal do Běloruska, kde tamní liga pokračuje viru navzdory. Kdo se těšil na velké události typu olympiády či fotbalového EURA, tak si bude muset počkat.

Pamatuji si, jak jsem si v únoru a vlastně i v prvním březnovém týdnu říkal, jaké bohaté jaro a léto nás čeká, že se bude konat spousta sportovních událostí, budou vrcholit boje třeba v #naseliga. Místo toho jsme mohli sledovat boje o různý zdravotnický materiál v Číně. A co máme? Prakticky nic. 😀 Olympiáda, EURO, atd. Většina událostí byla odložena, či zrušena, některé odloženy na neurčito, apod.

Takže místo sledování MS v hokeji, které by se nyní konalo, můžeme sledovat akorát tak souboje od konzolí. Není to ono, ale dnes už jsou různé videohry natolik propracované, že se to dá sledovat. Je to jiné, klasický sport nám to nenahradí. Nejvíce ze sportovních her vídám asi tuto trojici:

NBA 2k20, FIFA 20 A F1 19

A to jich je podstatně více, toto je můj výběr. Různé hry hraji už nějakou tu dekádu, věřte, že dnes už jsou na velmi vysoké grafické úrovni oproti dřívějším časům. A nejen ta grafická stránka, i ta fyzikální se zlepšuje každým rokem. Ona třeba ta fyzika není úplně viditelná, ale u naprosté většiny se neuvěřitelně posunula. Někdy samozřejmě více, některé roky zase méně. Je pravda, že ten opravdový sport nám to nenahradí, ale dnes už je to v celku pěkná náhrada.

Třeba poslední událost #derbypomaha byla příjemnou událostí. Teď neberu v potaz nějaké sympatie a nesympatie, prostě povedená akce. Mohla by se konat i pravidelně, nejen v době koronavirové, ale to už je na jiný článek. Každopádně těch charitativních událostí bylo nyní opravdu hodně. Ať už šlo o sport či kulturu.

Jsem zvědavý, co se nakonec odehraje, plány sice jsou, ale co vir udělá (dovolí) je věc druhá. Tak nějak už jsem smířen s tím, že aktuální ročníky bude třeba brát s rezervou (nejen v ČR). Teď si ani nepřeji, aby se po uvolnění dařilo mému oblíbenému klubu či hráči, ale aby byla situace pro všechny ideální. Ono je těžké něco předpovídat. Snad vše bude probíhat hladce a my se brzy uvidíme u rubriky #NASELIGA. 🙂

Diskuze

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *