Sobotní incident

11 března, 2019

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Neřadím to do rubriky Naše:liga, ale cítím potřebu, se k tomu vyjádřit. Myslím, že o situaci vím i více, nejen to, co je nám “servírováno”. V první řadě, ten zkrat fanouška neomlouvám. Tohle se zkrátka nemá dělat a doufám, že už se to dlouho nestane. Ideálně už nikdy. Stalo se to od příznivce Plzně, které fandím, ale nemyslím si, že je to případ jen Plzně. Spíš sled několika událostí.

Celý problém asi nastal provokací ze strany Sparty, což se prakticky nikde nedočtete, pak ten výsledek. Někdo to všechno neunesl a stalo se tohle. Byla zraněna dívka. Nevím, jak moc a ono to je vlastně jedno. Prostě to je odporný čin. Ale není to i chyba pořadatelské služby či policie. Proč to došlo až tak daleko? A teď nemluvím jen o konkrétním zápase. Ano, rivalita Sparty a Plzně je velká, ale určitě to není jediná dvojice v české lize. A někdo bohužel tu rivalitu bere až moc vážně.

Sobotní incident se mohl stát prakticky kdekoliv, je víceméně jedno, že to byl zrovna fanoušek Plzně. Tak zakažme pyrotechniku úplně, stejně je ve většině případů akorát nebezpečná. Mě to přijde zbytečné i u chorea. Možná to pár vteřin vypadá pěkně, ale pak to akorát zaneřádí třeba vzduch, takže k čemu? Stejně je to pro většinu jako zbraň, pak jsou tu různé kostky a kamení. S tím asi nikdo moc neudělá, to se nad sebou musí zamyslet hlavně ty lidi. Nemyslím si, že je to o zpřísnění kontrol, ale myslím si, že by tyto kontroly měli být prováděny důsledněji.

Že nemám rád Spartu, to je teď vedlejší. Stačí se chovat normálně a fandit. Ostatně kvůli tomu se na fotbal chodí. Ty pyrotechnické sra*ky si nechte na Silvestra. Proto ani nemám potřebu chodit na fotbal, protože u televize mi toho moc nehrozí. Pěkná atmosféra se dá vytvořit i normálně. A fandit přeci může každý komukoliv, ale chovejte se trochu normálně. Přijde Vám normální, aby kvůli rivalitě docházelo k podobným případům? Do svědomí by si mělo sáhnout více lidí- A pokud s tím nesouhlasíš, tak na sebe vylej pivo a čti znova.

Jinak poraněné přeji brzké uzdravení! A přeji dotyčné co nejméně následků.

Diskuze

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *