Říjen minulostí

5 listopadu, 2018

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Česká nejvyšší soutěž pomalu spěje k zimní přestávce, ale před tou se ještě dost věcí událo. Asi každý na to kouká jinak, podle toho, kterému klubu fandí. Mě asi nejvíce mrzí zranění Krmenčíka. Těžko říct. Příznivce Jablonce třeba těší Trávník, který hraje dobře už delší dobu, ale teď jeho výkony podtrhují i góly. V uplynulém víkendu příznivci pražských S žili derby. Já vlastně taky, užíval jsem si to, protože mi bylo jedno, kdo vyhraje. On teda zase nevyhrál nikdo. Spíš se bojovalo, fotbalu příliš k vidění nebylo. Po průběhu, kdy Slavia střídáním reagovala na různá zranění, ukázala svou sílu. Ačkoliv podle Ščasného má lepší mužstvo Sparta. Jestli to myslel jako vtip, tak se mu povedl. Zasmál jsem se. 😀 Ještě mě pobavil Stanciu, ten nedávno prohlásil toto: Stanciu o zájmu Interu či Turků: Ve Spartě zůstanu, než vyhraju trofej. Rumunský fotbalista hraje dobře a logicky vzbuzuje zájem různých klubů. Sám tedy tvrdí, že ze Sparty neodejde bez získané trofeje. Uvidíme, já si myslím, že spíš odejde. Teď se nenavážím do Sparty a trofejí, ale spíše financí. Sparta nasypala do hráčů poslední roky dost, ale příliš se to nevrací. A co si myslíš ty?

V Plzni se stále hraje na výsledek 1:0. Jen stručně se vrátím k pohárovému vyřazení s Ostravou. Nechci rozebírat penaltu v závěru. Ten tým měl hrát pořádně 90 minut, nemuselo pak dojít ke spornému momentu. Víc k tomu říkat nebudu, prostě další ostuda, ona se nakonec spravedlnost ukázala. My jsme to Ostravě vrátili o pár dní později tradiční výhrou 1:0… Vyřazení z poháru ani neberu jako pohromu, více mě štve zranění Krmenčíka. Neštve mě, že ho nyní draze neprodáme. Spíš mě štve, že má Michael po kariéře. I když to předbíhám, snad to dobře dopadne a na podzim budeme Michaela zase opěvovat :-). V Plzni se musí naučit hrát bez něj, v tomto ohledu je to dobře. Přišlo mi, že poslední dobou spoléháme právě jen na Krmenčíka. Plzeň nedávno přivedla nového hráče. Vlastně 2, ale podivoval jsem se jen nad jedním. Nechápal jsem příchod Slováka Erika Pičandy. Teď po zranění Krmenčíka se bude asi hodit. Druhým je Afričan Kayamba, který v zimě přijde z Opavy. Snad uvidíme konečně nějakou změnu. Ta hra na jeden gól mě nebaví.

Jinak se poslední měsíc trápí Příbram. Herně se zvedla Dukla. Ta ale měla poslední kola těžké soupeře, tak znovu klesla na poslední místo. Jinak se nám začínají utvářet v tabulce menší skupinky. V čele Slavia a Plzeň, následuje tlačenice o 3. místo. Od 6. místa už se začíná vytvářet menší ztráta. Poslední je sice Dukla, ale situace před ní je vyrovnaná,  ani 9. Bohemians si nemůže zpívat. Ostatně se můžete podívat sami. Nevím, co znamenají ty barvy na 3. a 4. místě, ale to je teď jedno. Liberec je šestici nejblíže, ale už ztrácí poměrně dost. Další díl očekávejte na začátku zimní přestávky. Budeme znát půlmistra a některé přestupové spekulace budou sílit. Asi hlavně ty o nahrazení Krmenčíka. Ono už se spekuluje teď, tak uvidíme, kdo to bude zhruba za měsíc.

Tabulka po 14. kole

Diskuze

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *