Naše:liga tentokrát o Euru

10 prosince, 2019

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dnes se nebudeme věnovat tuzemské lize, ale nadcházejícímu Euru 2020. Mistrovství Evropy ve fotbale, které se bude konat všude, a nejen v Evropě. Nebo jak brát Baku, hlavní město Ázerbájdžánu?! Celkem se nadcházející turnaj bude konat ve 12 městech. Takže nyní nebyl jistý účastník v podobě účasti týmu z pořádající země. Trochu domácí Euro to může být pro Anglii, ta může odehrát celý šampionát v domácím prostředí. Wembley bude hostit krom skupiny, i play-off (včetně finále).

Celý turnaj a jeho systém mi přijde divný. Inu opět rozhodla pořádná spousta peněz. Na tom se shoduje většina, že to v tomto ohledu bude spíš fraška. Ale co, ono to nějaké bude. Pro informaci přidám obrázek skupin. Chybí ještě 4 mužstva, která se kvalifikují na jaře z LIGY NÁRODŮ. To se týká i naší reprezentace. Naší skupinu doplní někdo ze čtveřice Skotsko, Izrael, Norsko nebo Srbsko

Skupina F je opravdu nabitá, ale “naše” skupina D je taky celkem nabitá, a další tým naši skupinu ještě na jaře doplní. Osobně si myslím, že ze skupiny nepostoupíme, ale rád bych se mýlil. Ale jestli bude naše reprezentace hrát jednou tak, a pak zase tak…Prostě v takovém krátkém turnaji se kolísání formy nevyplácí. V kvalifikaci ta výkonnost byla jak na horské dráze. Jinak se dá říct, že naše reprezentace už vyhrála. Díky losu se naší smečce vyhnula skupina A, která se bude odehrávat právě v Baku a Římě. Každá skupina se bude odehrávat ve dvojici měst:

Skupina A: Řím a Baku
Skupina B: Petrohrad a Kodaň
Skupina C: Amsterdam a Bukurešť
Skupina D: Londýn a Glasgow
Skupina E: Bilbao a Dublin
Skupina F: Mnichov a Budapešť

Krom skupiny D mě zajímá právě ta německá. Proč? Mnichov mám celkem blízko a možná se na nějaký zápas podívám i osobně. Vidět na živo šampióny (úřadující či minulé) je hodně lákavé. Jinak doufám, že ty naše otřesné dresy v limetkové barvě budou použity minimálně. Jinak, když tak přemýšlím, tak vidím favorita právě v Anglii. Má silný tým a domácí prostředí se může hodit. Ale jinak nevím, překvapit může kdokoliv. Chytřejší budeme v létě, kdy se koná už 60. ročník EURA. Možná se EURU budu ještě věnovat, až bude znám poslední účastník naší skupiny.

2 názory na “Naše:liga tentokrát o Euru”

  1. Nehezkou skupinu jsme dostali, ale cestování na britské ostrovy je poměrně příjemná záležitost… Představa, že cestujeme z Říma do Baku – brrrr!

    Pokud ten systém EURO bude jen v tomto případě, dá se to zkousnout. Co jsem ale někde četl, tak Liga Národů bude zasahovat snad i do kvalifikace na MS, což se mi SILNĚ NELÍBÍ! ????

    Super článek, chlape!

Diskuze

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *