Hokej na olympiádě

7 února, 2018

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na ten se těším asi nejvíce a nebál bych se mluvit i za další lidi. Lidé už nebudou odborníky na politiku, ale nejlepšími hokejovými trenéry a experty. Spousta lidí smete ze stolu třeba i pana Sýkoru. To už k tomu patří, ať už je světový šampionát či právě olympiáda. Z černého nesmyslu je rázem puk a všichni mu skvěle rozumí. 😀

Dost se na blížícím turnaji řešila účast hráčů NHL, pak proběhlo médii i o účasti hráčů ruské KHL (ohledně dopingu). Pro někoho tento turnaj ztrácí hodnotu či ho nazývá dokonce fraškou. Nemyslím si. Samozřejmě nominaci Kanady a USA to dost ovlivní, ale spousty týmu téměř ne. To neznamená, že zámořské týmy budou automaticky slabé. Hratelné ano, ale podcenit je nelze. Navíc si možná na absenci hráčů NHL na olympijských hrách musíme zvykat.

Pokud budu mluvit konkrétně o nominaci České republiky. Tak dostaneme zajímavou sestavu. V Evropě máme spoustu zajímavých jmen, které pojedou i díky absenci hráčů NHL. Samozřejmě teď můžeme pouze spekulovat, odhadovat, ale ono to nějaké bude. Jako fanoušek plzeňských Indiánů se těším na dvojici Mertl&Gulaš. Za plzeňského lze považovat i Dominika Kubalíka, byť momentálně působí ve Švýcarsku. Těším se na celý tým, jak se kdo zhostí své role.

Před 20 lety bylo zlaté Nagano. Olympiáda je opět na asijském kontinentu. Druhé zlato pro Českou republiku? 🙂 Samozřejmě by to bylo krásné. Nagano si nepamatuji, byl jsem na světě, ale měl ještě jiné zájmy. Dvojek je tam hodně. Nesmíme zapomínat, že jakýkoliv kov bude cenný. Nejsme přece namyšlený národ!

Nebezpečné bude třeba “Rusko” nebo jak tento tým nazvat. Různé soudy kolem dopingu a účasti ruských sportovců stále  probíhají. Čert aby se v nich vyznal. Nelze opomenout ani severské země či nevyzpytatelné Švýcarsko, jehož výkony rostou každým turnajem. Snad neurazím slovenské čtenáře, ale jejich boj se odehrává spíš na svazu. Jak to všechno bude se  dozvíme už brzo, turnaj už se blíží. 🙂


Na co se těšíte nejvíce VY?

Diskuze

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *