Česká liga se vrací

19 února, 2018

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Zimní přestávka v HET lize končí. Chtěl bych nějak komentovat vždy uplynulé kolo naší ligy. Nebudu komentovat zápas od zápasu a tým od týmu. Prostě jen hlavní události, které podle mě stojí za zmínku. Naši ligu sleduji pravidelně, pravidelně bych chtěl i články v rámci této rubriky vydávat. Nápad v hlavě mám delší dobu. Tak snad tento nápad přivítáte s nadšením.

Byť na Spartě zpackali na podzim snad vše, tak Ostrava to zkouší podobně. Baník sice nechce titul a Ligu mistrů, ale druhou ligu také ne. Se záchranou to bude mít Ostrava těžké. Proč? Prohrála doma se Slováckem, které taky není za vodou, a hlavně překvapivě vyhrála Jihlava. Ta pžezimovala na poslední příčce, která už patří Baníku. Ten ztracených bodů může litovat, Slovácko totiž po tomto kole mohlo být právě za Baníkem. Zápas na vítkovickém stadionu ale dopadl lépe pro Slovácko. Ostravu navíc čeká zápas v Teplicích. Martin Fillo se vrací domů.

Jihlava si doma vyskočila na Slavii. Možná Vysočině pomohlo sněžení, ale na to už se historie neptá.  I ta chtěla titul, ale ten nebude, což Sešívaní nenesou dobře. Nepomohlo tomu ani vyrabování Liberce. Slavia je v krizi, zatím třetí místo, pád ale může být větší. Na záda jim totiž dýchá rival z Letné. Sparta konečně přivedla posily a možná se blýská na lepší časy. Navíc se situace lepší i na jiných polích a za Spartou už stojí i fanoušci. Jsem zvědavý, Sparta je velkým klubem a situace v ní by měla trochu vypadat. Celý zápas proti Liberci nebyl ideální, ale zhruba prvních 20 minut ano. Gól dal Stanciu i Kanga, na což jsme nebyli na podzim u posil Sparty zvyklí.

Na závěr se dostávám ke své Plzni. Ta sice “jen” remizovala v Olomouci, ale to není problém. Západočeši nyní bojují na jiné frontě. Olomouc se díky bodu osamostatnila na druhém místě. Hanáky ovšem nečeká nic lehkého, pražská S budou zle kousat. Mladou Boleslav jsem čekal jinde, blíže má ale k sestupovým vodám. Slavia klidně brzo může být za Libercem, ale to si ještě počkejme. Ale úplně nereálné to není už v dalším kole. Slavii čeká derby s Bohemians 1905. Klokani pod panem Haškem hrají dobře. Liberec hostí Mladou Boleslav. Uvidíme za týden, Snad se to dá číst, na závěr přikládám ještě tabulku z oficiálního webu soutěže. Takto nějak by to mělo být pravidelně, když třeba nebude reprezentační přestávka, a budu mít čas.

Z www.hetliga.cz

 

Diskuze

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *