A je konec

27 května, 2018

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ročník 2017/2018 je minulostí. Mistra a jednoho sestupujícího známe nějaký ten pátek. Nyní už i druhého. Tím druhým, který opouští nejvyšší soutěž je Jihlava. Rozdala si to v přímém souboji s Karvinou. Byť pro Jihlavu hrálo domácí prostředí, tak se nemohla radovat. Nebýt její jarní jízdy, už bychom se s Jihlavou loučili dřív. Karviné se navíc povedl odvážný krok, když vedení odvolalo trenéra. Mělo by se těmto pánům asi poděkovat. Záchrana je i jejich práce. Nejsem fanouškem Karviné, ale přijde mi to i jako slušnost. Počet slezských klubů v nejvyšší soutěži se nám tak opět zvedne. Třetím bude Opava. Ta ovládla druhou nejvyšší soutěž. Bude následovat Olomouc.

Určitě by ráda. I Olomouc vyhrála loni druhou ligu a co následovalo. Já bych to nazval pohádkou. Čtvrté místo znamená obvykle smutek, že vám unikla medaile. Možná Sigmě unikla medaile. Ale evropské poháry ne. Konkrétně se Hanáci budou brzy rvát o skupinu Evropské ligy. Navíc za sebou Sigma nechala třeba Spartu. Nakonec o dva body. Pro Spartu mohlo být i hůř. Ale rozdíl ve čtvrtém a pátém místě pro Spartu příliš není. Obě místa zaručují evropské poháry. Rozdíl je jen v jednom předkole (tuším).

Všeobecně se můžeme těšit na léto a podzim. Hned 5 týmů bude bojovat v Evropě. Plzeň ve skupině LM. O skupinu LM se bude snažit i Slavie, když to nevyjde, tak to bude “jen” skupina EL. Skupinu EL si zahraje i Jablonec. O skupinu EL budou bojovat dvě S. Sigma a Sparta. Sigma to bude mít těžké, pro Spartu je postup tařka povinností. Zkrátka bude o co hrát. V pohárech příliš na výběr nemáme, úspěch přeji každému týmu. I Spartě, kterou jinak nemusím. 😀 Tak teď můžeme sledovat různé přestupové spekulace, za pár týdnů MS, a pak to zase vypukne. Je se na co těšit! 🙂

Baví mě sledovat přestupy a spekulace kolem nich. Ať už je to možný odchod Krmenčíka, či další “posilování” Sparty. Určitě budu u toho. Pravděpodobně o tom i napíšu. Ale to určitě někdy později.

Tabulka po 30. kole z www.hetliga.cz

Diskuze

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *