Střelba na Floridě

16 února, 2018

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nechtěl jsem o tom psát, ale nakonec budu. Asi každý slyšel o střelbě na střední škole v USA. 17 mrtvých, Florida. Přijde mi, že podobná neštěstí jsou častější a častější. Samozřejmě teď se mluví hlavně o posledním útoku, ale není to jen ojedinělé. Bohužel i jinde je nebezpečí. Přiložil jsem video televize ABC. Kdyby třeba někdo nevěděl, tak se lze podívat v anglickém jazyce. Pokud raději češtinu, koukněte různě po internetu.

Řekne se akorát, že pachatel (v tomto případě mladý kluk) to neměl v hlavě v pořádku a případ pomalu upadne do zapomnění. Pak se stane opět nějaké neštěstí a toto téma se oživí. Ale co se stane? Přibude nějaký rám, betonové zátarasy, chvíli bude větší ochrana. Jen další “provizorní” řešení. Fakt se mi o tom nechtělo psát, ale celá událost se mi honila v hlavě. Možná si řeknete, že jsme u nás v bezpečí. Zítra ovšem může být jinak.

Každý si asi někdy třeba ve škole řekl, toho spolužáka bych nejraději zabil. Řekl jsem si to i já, přirozená reakce, když Vás někdo naštve. Ale že bych někdy snad svůj vztek posunul dál, to mě snad nikdy ani nenapadlo. V afektu se řekne ledacos, ale opravdu je řešením přísnější získání zbraně? Nemyslím si, problém je jinde. Ani já sám nevím, kde. Ono je lehké říct, to je násilné náboženství, atd. Ale je to opravdu ten kámen úrazu?

Víc už o tom psát nebudu, když na to koukám, tak je to taková malá úvaha. Příště se budu věnovat zase sportu. Ten budu řešit raději. Nechci se nikoho dotknout, svůj pohled na věc klidně řekněte. Nebudu zakládat speciální rubriku. Nechci o podobných věcech psát častěji. 🙂

Diskuze

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *