2020(1)

31 prosince, 2020

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Rok 2020 se pomalu stává minulostí. Přichází rok 2021. Tradičně se bilancuje, hodnotí, jak bylo, a jak bude v roce nadcházejícím. Asi nejvíce jsem se těšil na několik sportovních událostí. Ale rok 2020 nakonec o těchto událostech nebyl. Na konci roku 2019 asi nikdo netušil, kdo bude fenoménem pro rok 2020.

Já jsem se v roce 2020 asi nejvíce těšil na EURO a následně na LOH. Těšil, ale asi víte, jak to dopadlo. Těšit se můžu furt. V roce 2020 se žádná z těchto událostí nekonala. Nekonalo se jich celkem dost, nebo v jiném termínu. Rok 2020 byl rokem kovidovým. Kéž už byl v tomhle rok 2021 normální, ale jak to vypadá, tak nebude.

Neovlivnil jen řadu sportovních událostí, ovlivnil vlastně všechno. Abych nezmiňoval jen sport, v roce 2020 jsem se těšil i na koncert Rybiček 48 v O2 Aréně. Koncertu se dočkám možná v listopadu 2021. Když jsem šel na konci února na koncert Hany Zagorové & Petra Rezka, nenapadlo mě, že to bude poslední živá hudba, kterou v roce 2020 uslyším. 😀 A to jsem na ten koncert šel jen jako náhrada. Nakonec jsem i rád. Pak už jsem hudbu slyšel jen na Spotify, YouTube a v autech.

Já osobně se nyní nejvíce těším na Dakar 2021. Ten se snad uskuteční, dál je těžké předpovídat. Člověk se těší, ale jestli bude na co. 😀 A jestli to bude i v tradičním termínu. Po roce 2020 lze čekat cokoliv. Takže je docela těžký se na něco těšit. Ale nekoukejme na to negativně, byt slovo negativní má už i jiný význam. Teď je vlastně pozitivní, když je někdo negativní.

Rok 2021 bude asi o očkování. Nebo jak řekl pan Pafko, o distribuci va*iny 😀 O korona viru už bylo napsáno hodně, a hodně toho asi ještě napsáno bude. Nebudu tu říkat, že je důležité dodržovat vládní opatření. PES NEPES, přemýšlej, co děláš, s kým se stýkáš, a tak. Teď na Silvestra to hodně lidí poruší, úplně se nedivím, ale teď nejde o priority nás. 🙂

Ale nebudu tu moralizovat. Každý je dost chytrý. Snad pro každého bude rok 2021 lepší než ten minulý. To se ostatně říká každý rok, ale teď to platí asi více. Rok 2020 nám dal i nového prezidenta USA, v Česku se volilo také, ale “jen” do krajů a Senátu. Ty hlavní volby budou na podzim. Ale teď si nebudeme kazit tento článek politikou. Na to ještě čas. 😀 Takže do nového roku spousty splněných přání, a samozřejmě i to zdraví, které se v této době hodí. Užijte si poslední hodiny roku 2020, a v tom Novém roce na viděnou.

Diskuze

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *